Heb je een vraag?
Wij hebben het antwoord. Mocht je vraag er nu echt niet tussen staan, neem dan contact met ons op.
Wij hebben het antwoord. Mocht je vraag er nu echt niet tussen staan, neem dan contact met ons op.
Tussen 15.00 en 18.00 uur. Eerder inchecken is alleen mogelijk indien u een early check in hebt geboekt. Dit geldt ook voor het uitchecken.
U kunt de sleutel inleveren tot 11.00 uur daarna worden de kamers schoongemaakt. Wilt u liever later uitchecken, dat is wel mogelijk indien u een lazy checkout bijboekt.
Zeker kan dat, bekijk hier onze mogelijkheden voor meerpersoonskamers.
Nee, ons hotel heeft geen lift. Maar het grootste gedeelte van de kamers zijn op de begaande grond. Als u aangeeft bij de reservering dat u een kamer op de begaande grond wenst dan kunnen we dit voor u regelen.
Nee, al onze bedden zijn losse 1 persoons boxsprings.
Dit wordt doorgaans geserveerd tussen 8.00 en 10.00 uur in ons restaurant, maar soms worden deze tijden verruimd i.v.m. vroege wadlooptochten..
Elke kamer is voorzien van beddengoed, handdoeken, douchegel/shampoo, handzeep, tissues, een Nespresso apparaat en een flatscreen.
Op onze receptie kunt u aangeven dat u een fohn wenst dan krijgt u deze kosteloos mee om te gebruiken tijdens uw verblijf
Ja, wij hebben een open netwerk genaamd WaddenweeldeOPEN, hier is geen wachtwoord voor nodig en is actief over ons gehele terrein.
Nee, helaas hebben onze kamers geen privé terras of balkon. Grotendeels zijn onze kamers op de begane grond, waardoor er voor de deur wel een mogelijkheid is om te zitten.
Nog niet, maar hier wordt druk aan gewerkt. Voor nu willen we u vragen te bellen met 0595 -528 558 of een e-mail te sturen naar receptie@waddengenot.nl
Hier gaan wij ons uiterste best voor doen, geeft het alstublieft aan bij de reservering.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Zeehondencentrum is het verstandig dit voor uw aankomst te regelen via de website van het Zeehondencentrum Pieterburen. De dagen zitten snel vol, dus reserveer uw ticket en dag/tijdstip om teleurstellingen te voorkomen
Dit is niet verstandig als je echt graag heen wilt gaan, de dagen zitten heel snel vol en reserveren is ivm corona verplicht, dus regel dit van te voren om teleurstelling te voorkomen.
Nee, niet alle tochten zijn naar een eiland, de meest gelopen tocht is onze wadlooptocht 2,5 uur of de zwerftocht over het wad, waarbij je op je startpunt ook weer eindigt. Heb je nog nooit eerder wad gelopen dan is dit de beste keuze. Alleen de tochten Wadlopen Ameland en Wadlopen Schiermonnikoog gaan naar de genoemde eilanden.
Dit verschilt per tocht:
– Roode Hoofd tocht = Vanaf 4 jaar
– Wadlooptocht 2,5 uur = Vanaf 6 jaar
– Zwerftocht = Vanaf 9 jaar (lengte, 1.30m.)
– Wadlooptocht naar Schiermonnikoog = Vanaf 10 jaar
– Oversteek tocht naar Ameland = Vanaf 14 jaar
Nee, je kan niet op blote voeten lopen. Bedenk goed dat je op de bodem van de zee loopt en hier liggen natuurlijk schelpjes, steentjes en andere scherpe voorwerpen. Maar ook planten en dieren die kunnen prikken en steken. De schoenen moeten hooggesloten om de enkels zijn. Echte wadloopschoenen zijn verkrijgbaar, te huur en te koop op de receptie van het wadlopen aan de Hoofdstraat 84 in Pieterburen.
Nee, dit mag/kan niet.
Nee, je zakt een eind in het slik weg, een rollator, rolstoel of ieder ander object met wielen zal niet kunnen rollen over het wad.
Nee, wij lopen ook in winter, dit is de speciale winter wadlooptocht 2,5 uur, deze wordt op laarzen gelopen en is te boeken vanaf eind oktober t/m april.
Nee, dit adviseren wij niet. De kans is zeker aanwezig dat je valt in het slik en dat wil je niet met een baby op de rug.
Van eind april t/m oktober: De schoenen moeten hooggesloten om de enkels zijn. Echte wadloopschoenen zijn verkrijgbaar, te huur voor €8,50 bij de receptie van het wadlopen aan de Hoofdstraat 84 in Pieterburen.
Ja zeker, met regen kan er gewoon worden gelopen. Alleen bij onweer in de lucht kan de tocht worden geannuleerd, dit wordt door de wadloopgidsen zelf bepaald.
Zomer Kledingvoorschrift (Vanaf mei tot half oktober)
• Aantrekken: makkelijk zittende vrijetijdskleding die nat en smerig mag worden.
Bestaande uit een korte broek (evt. een legging), hoge schoenen (bijv. zogenaamde basketbalschoenen of duikschoenen) met sokken,
warme bovenkleding in lagen, d.w.z. een T-shirt, een trui en een warm wind- en waterdicht jack.
De wadloopschoenen zijn ook te huur in de receptie in Pieterburen (maat 26-52).
• Meenemen: een plastic (vuilnis)zak, een handdoek, schone kleding en schoenen.
• Bij deelname aan een oversteek naar Schiermonnikoog of Ameland bent u verplicht het voorgaande waterdicht te verpakken in een rugzak.
• Aan te raden: neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg, eventueel te koop in Pieterburen.
• Voor gebruik van de Wellness bent u verplicht om mee te nemen: badkleding, handdoek, badjas en slippers.
Deze zaken zijn ook te huur of te koop in Pieterburen.
• Als u twijfelt over welk kledingvoorschrift u aan moet houden, neem dan contact met ons op.
• Deelnemers bij wie bovenstaande wadloopuitrusting niet in orde is kunnen niet deelnemen aan de tocht.
Winter Kledingvoorschrift (Vanaf half oktober tot mei)
• Aantrekken: makkelijk zittende vrijetijdskleding die vies mag worden. Bestaande uit een lange broek, een regenbroek, hoge goed sluitende schoenen
warme bovenkleding (in lagen) en een warm wind- en waterdicht jack + handschoenen en een muts.
• Meenemen: een plastic (vuilnis)zak, schoenen, schone sokken en eventueel een schone broek.
• Aan te raden: neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg, eventueel te koop in Pieterburen.
voor gebruik van de Wellness bent u verplicht om mee te nemen: badkleding, handdoek, badjas en slippers.
Deze zaken zijn ook te huur of te koop in Pieterburen.
• Als u twijfelt over welk kledingvoorschrift u aan moet houden, neem dan contact met ons op.
• Deelnemers bij wie bovenstaande wadloopuitrusting niet in orde is kunnen niet deelnemen aan de tocht.
Op het wad zijn geen toiletten aanwezig.
Een klein, licht rugtasje, met wat drinken, eventueel wat te eten (indien nodig), een regen/windjack als het dreigt te gaan regenen en op het wad waait het altijd wat harder als aan de andere kant van de dijk. Een fotocamera en/of telefoon om thuis te laten zien wat je allemaal beleeft hebt op het wad en wij willen jullie foto’s ook graag zien! Van alles wat men meeneemt/nuttigt op het wad moet alles ook weer terug, we laten geen afval achter op het wad, want het is natuurlijk een prachtig natuurgebied wat we graag zo willen houden.